Tone Engberg

  
Tone Engberg (1966) er født og oppvokst i Trondheim. Hun arbeider med ulike teknikker som maleri, tegning, foto og grafikk, og hun tilbringer mye tid i sitt atelier ved Borgenfjorden på Inderøy. Engbergs univers består av både abstrakte og figurative bilder. Hun er opptatt av form, sanselighet og estetikk. 

Møter med mennesker og inntrykk fra naturen omskapes til farger, lys og former i bildene hennes. Ulike teknikker velges ut i fra hvilken stemning hun ønsker å formidle i hvert enkelt bilde, samtidig som universelle stemninger går igjen i flere av hennes verk.

Det viktigste i Engbergs arbeid er selve prosessen. Hun er perfeksjonist og kvalitetsbevisst, men også nysgjerrig og utforskende i sitt arbeid. Denne energien gjenspeiles ofte i bildene. Stemninger får en tydelig form, samtidig som den åpne tilnærmingen gir rom og luft.

Drivkraften i bildene har ofte utspring i fargepaletter som formidler følelser, energi, kontraster. Formspråket gjenspeiler inntrykk og tanker som påvirker livet. Hun ønsker å formidle refleksjon i forholdet mellom mennesker. Følelser og tanker som oppstår i møte med andre, – og når vi er alene. Hun jobber ofte i store formater, men søker også mot detaljer og uttrykk i de små motivene.

Engberg har gått i lære hos Nirmal Singh Dhunsi, Setsuko Kurioka, Knut Sveen og Knut Eerik Halvorsen.


Kollektive utstillinger:
Trondhjems Kunstforening (5 ganger), Rotvoll kunstskole, Heimdal Kunstskole, Midtnordisk Kunstfestival, Steinkjer Kunstforening, Galleri Verftsgata - Kunstløpet.com, Røros Kunstformidling og Galleri SG.

Separatutstillinger:
Pirsenteret, Slottemo i Verdal og Kafégalleriet Heimdal Kunstforening.

lagt til handlevogn