Ronny Bank

 

Ronny Bank (født 1971) er en billedkunstner som arbeider med maleri og grafikk. Bank er utdannet ved Westerdals reklameskole og Birmingham Institute of Art and Design, og bildene hans inneholder ofte referanser til pop-art og populærkulturen. Videre bærer bildene hans den karakteristiske signaturen: Bank!

I tillegg til å ha deltatt på en rekke kollektivutstillinger har han hatt separatutstillinger ved bl.a. Galleri Secher & Scott i København, Galleri Athene, Gulden Kunstverk, Arena Vestfossen og ved nasjonalgalleriet i Bulgaria. Bank er innkjøpt av NRK, Riksrevisjonen, Drammen Kommune og Den Norske Ambassaden i Bulgaria for å nevne noen. I tillegg har han også utført utsmykningsoppdrag ved bl.a. Den Norske Opera.


Ronnys uttrykker seg slik om kunsten:

«“Good artists copy, Great artists steal” It means you may not be the first to try something, but you did it so well that everyone thinks of you when they see that style. Like Picasso, Liechtenstein, Monet, Van Gogh… they may have started out coping someone else, but in the end they completely stole it.

Jeg blir ofte stilt spørsmålet «Hvorfor maler du Mikke Mus & Fantomet?» Og svaret mitt går som følger: Jeg jobber ikke MED verken Mikke Mus, Fantomet, Lynvingen eller noen av de andre kjente tegneseriefigurene, men med betydningen tegneserienes verden hadde og har hatt på meg gjennom barndommen. Hvilken betydning de fortsatt har på meg? Jeg karikerer, parodierer og portretterer figurer, historier og egne minner fra barndom & oppvekst. Leker med følelser de fortsatt vekker i meg! Glemte minner som igjen dukker opp! Fantasiene jeg den gang gikk rundt med! Og kanskje viktigst av alt – hva som fortsatt er igjen av meg, den originale meg, fra den gang da. Tenk bare på hvor stor betydning dette, tegneseriene, har hatt på mennesker! At selv nå, 50 år etter sin død, er Walt Disney kanskje det fremste symbolet på amerikansk kultur, og det ville i det hele tatt vært vanskelig å forestille seg en verden uten det han og andre med ham skapte. Mine arbeider er en Hommage! Og de er i aller høyeste grad en hyllest til alle de som formet min barndom og min fantasi gjennom sine fantasier, farger og undringer, og på det viset formet meg videre til den jeg er i dag. Deres verden, formet min verden!»

lagt til handlevogn